عوارض خروج از کشور پرداخت عوارض خروج از کشور ۴ دی ۱۴۰۲

سوال پر تکرار چگونه عوارض خروج از کشور را پرداخت کنم

با دوکاتور همراه باشید ، میخواهم به یک سفر خارجی بروم و شنیده ام که باید عوارض خروج پرداخت کنم اما اطلاع دقیقی از مبالغ و چگونگی پرداخت ندارم ؟ آیا مقصد سفر من در مبلغ پرداختی موثر است؟ کجا باید عوارض را پرداخت و کجا باید آنرا ارائه نمایم؟
این نمونه پرسشهایی است که مسافران سفرهای خارجی در مورد آنها دغدغه داشته و بعضا اطلاعات متفاوت و متناقضی دارند

 

پرداخت عوارض خروج از کشور


عوارض خروج از کشور چیست؟


عوارض خروج از کشور (Departure Tax) مبلغی است که مسافر متقاضی سفر بین المللی قبل از خروج از خاک کشور، باید به دولت پرداخت کند. پرداخت خروجی برای تمام سفرهای دریایی، هوایی و زمینی و برای تمامی افراد و حتی کودکان زیر دو سال اجباری است. مگر افرادی که مطابق قانون از پرداخت این مالیات معاف هستند .
عوارض خروج در سال 1402 را با چه مبلغی باید بپردازیم؟

مجلس شورای اسلامی مبلغ عوارض خروج از کشور را برای هر سال تصویب می کند. در سال‌های گذشته کودکان زیر ۷ سال از پرداخت عوارض معاف بودند، اما پس از تغییراتی که در این موضوع ایجاد شد، در حال حاضر کلیه افراد به جز موارد استثنایی موظف به پرداخت عوارض هستند. مسافران باید هر ساله قبل از پرداخت نرخ سال جدید را استعلام کنند.
عوارض سال ۱۴۰۲ برای خروج از کشور جهت گروه‌های مختلف مسافران در زیر درج شده است. مسافران باید با توجه به شرایطی که دارند، گروه خودشان را طبق جدول شناسایی کرده و عوارض خروج از کشور را توسط یکی از روش‌های ارائه شده بپردازند


نحوه پرداخت عوارض خروج از کشور ۱۴۰۲

 

از طریق یکی از این گزینه‌ها می‌توانید پرداخت عوارض خروج آنلاین یا حضوری را انجام دهید از جمله روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور زمینی، هوایی و دریایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. پرداخت حضوری  

افراد زیادی ترجیح می‌دهند که عوارض خروج را به صورت حضوری یا از طریق دستگاه کارت‌خوان بپردازند؛ زیرا گاهی مواقع ممکن است فرد به دلیل نبود اینترنت و… امکان پرداخت آنلاین عوارض خروج را نداشته باشد. برای پرداخت حضوری میتوانید از روشهای زیر اقدام کنید:

    مراجعه به شعب بانک ملی و پرداخت عوارض خروج
    پرداخت عوارض خروج از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان یا پوز متصل به سامانه پلیس گذرنامه
    پرداخت عوارض خروج با کمک دستگاه‌های ATM یا خودپردازهای غیر نقدی مستقر در فرودگاه امام و سایر فرودگاههای منتخب
۲) پرداخت  آنلاین:
در صورتی که زمان کافی برای مراجعه حضوری به مراکز پرداخت عوارض ندارید، روش جایگزین آن یا پرداخت اینترنتی عوارض خروج از کشور گزینه مناسبی است. روش‌هایی که می‌توانید برای پرداخت آنلاین عوارض از آن‌ها استفاده کنید عبارتند از:

    پرداخت آنلاین عوارض از سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور یا سامانه سداد
     پرداخت اینترنتی عوارض خروج از طریق سایت پرداخت عوارض خروج از کشور یا درگاه سامانه امور مالیاتی کشور
    پرداخت عوارض از طریق اپلیکیشن  های آنلاین

پرداخت عوارض خروج از کشور


بهترین زمان پرداخت عوارض


عوارض خروج از کشور یکی از مدارک مهمی است که باید همراه داشته باشید. پیشنهاد می‌کنیم که پرداخت این عوارض را با روز‌ها و ساعت‌های پایانی سفر خود موکول نکنید. در آن شرایط ممکن است زنجیره‌ای از حوادث غیرمترقبه مانع از این شود که سفر خود را با خیال راحت شروع کنید. از طرف دیگر، اگر خواهان گرفتن ارز مسافرتی هستید، باید عوارض خود را پرداخت کرده باشید. بااین‌وجود، اگر به هر دلیلی نتوانستید عوارض خود را تا روز سفر پرداخت کنید، این فرصت را دارید که حداکثر تا ۳۰ دقیقه قبل از خروج از کشور این کار را انجام دهید.
چه کسانی از پرداخت عوارض خروج معاف هستند؟
با وجود اینکه پرداخت عوارض خروج برای تمام افراد و حتی کودکان الزامی است، دولت گروه‌های خاصی را از پرداخت این مبلغ معاف کرده است. در صورتی که جزو این موارد باشید، این امکان برایتان وجود دارد که بدون نیاز به پرداخت این مبلغ از کشور خارج شوید. از جمله افراد معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

    خدمه پرواز و خدمه کشتی‌های تجاری و مسافربری
    دانشجویان مشغول به تحصیل در کشورهای دیگر که بین رفت‌وآمد آن‌ها حداقل سه ماه فاصله وجود دارد
    بیماران و جانبازان که نیاز به درمان و دریافت خدمات پزشکی دارند
    زائرین کربلا که در اربعین و تاریخ‌های تعیین شده از مرزها خارج می‌شوند
    افراد دارای گذرنامه سیاسی و کسانی که مقیم کشورهای دیگر هستند و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار دریافت کرده‌اند


عوارض خروج کودکان

 

تخفیفات احتمالی پرواز و هتل برای کودکان در مورد عواض خروج اعمال نمی شود و شما اگر کودکی در سفر همراه خود دارید، باید به‌اندازه یک فرد بزرگسال برای او عوارض پرداخت کنید.
تخفیف‌های عوارض خروج از کشور۱۴۰۲

برای یک‌سری از افراد با شرایط خاص روی مبلغی که جهت عوارض خروج مشخص شده، تخفیف وجود دارد. این گروه می‌توانند با وجود این تخفیف‌ها، هزینه کمتری را به عنوان عوارض خروج بپردازند. از جمله تخفیف‌هایی که برای مبلغ عوارض خروج تعیین شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    تخفیف عوارض خروج برای زائرین عتبات و عالیات برای مرزهای زمینی، هوایی و دریایی
    تخفیف عوارض خروج از کشور برای ورزشکاران تیم ملی و پرداخت عوارض خروج به مبلغ ۲۶۴ هزار تومان
    تخفیف عوارض خروج از کشور برای زائرین حج تمتع و عمره و پرداخت مبلغ ۱۳۲، ۱۹۸ و ۲۶۴ هزار تومان به ترتیب برای سفرهای اول، دوم و سوم
    پرداخت خروجی همراه بیمار حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد
    نیاز به پرداخت عوارض خروج تنها یک بار در سال برای افرادی که در شهرهای مرزی ساکن هستند
مدت زمان اعتبار عوارض خروج

سؤالی که ممکن است برای شما هم پیش بیاید، مدت‌زمان اعتبار خروج است. فرض کنید شما همه کار‌های سفر خود را انجام داده‌اید و عوارض را پرداخت کرده‌اید، اما به هر دلیلی سفر شما لغو می‌شود. آیا اعتبار عوارض خروج از کشور شما باطل می‌شود؟ باید بگوییم خیر این‌طور نیست. مدت‌زمان اعتبار عوارض خروج از کشور یک سال است. شما در طول سال هر زمان که بخواهید می‌توانید از آن استفاده کنید.

یعنی اگر موفق به خروج از کشور نشوید، این امکان برایتان وجود خواهد داشت که تا انتهای سالی که عوارض را پرداخت کرده‌اید از رسید آن استفاده کنید. در غیر این صورت، رسید پرداختی باطل می‌شود و مجدداً باید عوارض خروج را برای شروع سفرتان بپردازید.
مهلت پرداخت عوارض خروج از کشور

برای اینکه بتوانید برگه تایید پرداخت عوارض را دریافت کنید، لازم است مبلغی را که برای عوارض خروجی تعیین شده حداقل ۳۰ دقیقه یا نیم‌ساعت قبل از شروع زمان سفرتان بپردازید. با توجه به اینکه امکان اختلال در سیستم‌های آنلاین و شبکه‌های پرداخت وجود دارد، معمولاً پیشنهاد می‌شود که یک روز جلوتر عوارض خروج را پرداخت کنید.
استعلام پرداخت عوارض خروج

در صورتی که عوارض خروج از کشور را پرداخت کرده باشید، تنها کافی است که به پرداخت عوارض سامانه سداد مراجعه کرده و از طریق کد ملی، شماره مرجع پرداخت و شماره کارت، آخرین وضعیت پرداخت عوارض را استعلام بگیرید و از صحیح بودن پرداخت انجام شده اطمینان حاصل کنید.
مدارک لازم جهت عوارض

برای پرداخت عوارض خروجی نیاز به ویزا، پاسپورت یا گذرنامه و … نخواهید داشت. تنها باید کارت بانکی عضو شتاب خودتان را به همراه رمز دوم آن آماده کنید، سپس می‌توانید به صورت آنلاین یا آفلاین مبلغ عوارض را بپردازید. البته در شرایطی که قصد سفر به عتبات عالیات و… را دارید، نرخ عوارض برایتان با تخفیف محاسبه می‌شود و لازم است مدارک لازم را برای برخورداری از تخفیف‌های موجود ارائه کنید.
نحوه استرداد مبلغ عوارض خروج

در صورتی که مسافران به هر دلیلی از خروج از کشور منصرف شده باشند، امکان استرداد مبلغ پرداختی برای عوارض خروج از کشور ۱۴۰۲ را خواهند داشت. برای استرداد این مبلغ تنها باید به وب‌سایت سازمان امور مالیاتی مراجعه کرده و درخواست استرداد هزینه را برای عوارضی که به صورت آنلاین واریز شده‌اند، ثبت کنید.
خروج از کشور بدون دردسر در اسرع وقت

برای سفر کردن تنها به رزرو هتل و خرید بلیط هواپیما یا کشتی و… نیاز ندارید، بلکه باید مدارک لازم برای سفرتان را آماده کرده و عوارض خروج را بپردازید. برای افراد خاصی تخفیف‌های خاصی برای عوارض خروج از کشور ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده و عده‌ای نیز از پرداخت این مبلغ معاف شده‌اند.

سایر افراد باید طبق جدولی که به صورت سالانه برای مبلغ عوارض تعیین می‌شود این هزینه را بپردازند. در غیر این صورت امکان خروج قانونی از مرز برای فرد وجود نخواهد داشت. البته این عوارض صرفاً برای خروج از کشور در نظر گرفته شده و نیاز به پرداخت عوارض برای ورود به ایران را نخواهید داشت.

شما میتوانید برای اطلاع از اینکه چگونه به فرودگاه امام خمینی برویم بر روی متن آبی کلیک کنید

با دوکاتور لاکچری سفر کن

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(5/4)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ